www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

5:2, Detox och vågar....

Jag kan inte direkt säga att jag haft det lätt de senaste 8 månaderna. Jag har pendlat väldigt mycket i vikt pga vätskan och hormonerna som inte riktigt vill fungera. Och de i sig gör att jag inte velat eller orkat ta tag i det. Semestern har varit rena frosseriet. Längar konstigt nog tillbaka till jobb och matrutiner. Ändå ska jag vara glad att jag inte gått upp så mycket pga maten. På en normal hormonnivå ligger jag ändå på 68-69 kg. Och min lägsta vikt var 65.3 så det är inte så farligt ändå.
 
Däremot har jag börjat känna mig slapp i kroppen, och jag orkar knappt röra mig utan att bli jätte andfådd. Jag saknar tiden innan jag blev sjuk mycket. Det är tungt att ta sig tillbaka till där man var.
 
Efter att ha stått o stampat på samma vikt i ca 8 månader så vill jag kicka igång viktminskningen igen. Därför har jag valt att köra 5:2 dieten ett tag. Just för att kanske köra en slags detox av kroppen och rensa ur all skit.
 
Äter normalt 5 dagar i veckan och fastar 2 dagar (500kcal). Egentligen vill jag inte kalla det fasta, för jag äter varannan timme under fastedagarna. Jag hinner inte bli hungrig. De jobbigaste är nog att vänja sig av vid socker.
 
Jag skulle aldrig klara helfasta som opad. Just för att äter jag inte under en utsatt tid så får jag jättekramper i magen. Så de här ska nog passa mig perfekt.
 
Jag är iaf taggad, och jag började igår. Denna veckan fastar jag tisdag och torsdag, så idag är min första dag på fastan, än så länge känner jag mig lättare inombords på nåt sätt :) Övriga dagar kommer jag så klart inte gå lös på gottigheter, utan äta normal och balanserad kost i normal kalorimängd.
 
Sen de här med detox! Jag körde juh en kur på 10 dagar med detta:
 
 
Scrubba mig i duschen några dagar i veckan, smörje in mig morgon och kväll, samt drack utspädd juice i 10 dagar. Aldrig haft så fast o len hud som under den tiden. Detta kommer jag nog köra på igen tror jag :)
 
Igår köpte jag även en ny våg som visar fett, muskler och vätska. Rena skiten kan jag säga. Så den åker tillbaka till butiken. Får spara ihop till en sån där våg man kör via iphone o ipad. Som lägger in viktkurva o sånt automatiskt på mina grejjer. Nu skriver jag ju in allt manuellt. Vilket iofs har funkat, men nu har jag letat efter en våg länge som visar mer än vikt och bmi. Speciellt eftersom jag har mycket problem med vätska i kroppen så är det för mig noga att veta. 
 
Jag känner mig rätt nöjd matmässigt än så länge :) Åt gröt till frukost och det mättar bra. Nu har jag fått i mig lite honungsmelon *mums* Godaste som finns ;) Snart ska jag börja med lunchen, det blir ett kokt ägg ;)
 
Tjingeling :)
 
 
Roses | via Tumblr
Roses | via Tumblr
RSS 2.0